اطلاعیه هامطالب ویژه

در سوگ نجف دریابندری

مترجم نامدار وداع با اسلحه، تاریخ فلسفه غرب و متفکران روس

ایرانیان عزیز

نجف دریابندری نویسنده و مترجم نامدارایران در سن 90 سالگی درگذشت.

نجف دریابندری از نوجوانی به کار نویسندگی و ترجمه رو آورد. در دوران کودتای 28 مرداد در ارتباط با  حزب توده ایران به مدت چهارسال زندانی شد. او با ترجمه آثار ادبی و فلسفی از نویسندگان بزرگ جهان ارنست همینگوی، مارک تواین، ویلیام فاگنر، جبران خلیل جبران، سوفوکل، ویل کابی، برتراند راسل، ارنست کاسیرر، هربرت رید، آیزایا برلین، ساموئل بکت،  ادوارد هلت کار، گارسیا لورکا،  میراث گرانبهائی برای ایرانیان ازخود به جا گذاشت. چیره دستی  و نثرروان و زیبای او در کار ترجمه  همواره مورد توجه صاحب نظران بوده است.

یکی از اثار استثنائی و ماندگاراو ( کتاب مستطاب آشپزی از سیر تا پیاز) است که با همکاری همسرش فهیمه راستکار نوشته شده است. این کتاب که  بیش از سی بار تجدید چاپ گردیده مرجعی برای معرفی فرهنگ غذائی ایرانیان تلقی می شود.  بدون شک خدمات ارزنده نجف دریابندری درعرصه فرهنگ ایرانزمین ماندگاراست و مردم ایران همواره از او به عنوان یکی از معتبرترین و مشهورترین مترجمان ایرانی  با ادای احترام یاد می کنند.

هیئت مدیره اتحادیه سراسری ایرانیان مقیم سوئد  فقدان او را به نویسندگان و فرهنگ دوستان ایران تسلیت می گوید و یادش را گرامی می دارد.

هیئت مدیره اتحادیه سراسری

4 مای 2020

نجف دریابندری نویسنده و مترجم نامدارایران در سن 90 سالگی درگذشت.