مطالب ویژه

حساسیت شرایط موجود در درون کشورمان را دریابیم

بیانیه پایانی در کنگره 23 اتحادیه سراسری

بیست و سومین کنگره اتحادیه سراسری ایرانیان مقیم سوئد در حالی برگزار شد که جامعه ایران حوادث پرشماری را پشت سر می گذارد. هنوز جامعه ما کمر خود را از سیلاب براه افتاده درجای جای کشورمان راست نکرده و به درمان آسیب های بجا مانده ازاین سلسله ویرانی ها و خانه خرابی مردم در استان های گلستان، لرستان، فارس، و جنوب کشور رها نساخته، خوانش لجام گسیخته جنگ افروزی از راه رسیده است.

هم اکنون مقتضیات عمومی تهدیدها و عملیات همه سویه ایالات متحده امریکا در سطح منطقه،  با جابجائی ناوگان های جنگی علیه مردم جامعه ما شکل بی سابقه ای به خود گرفته است. خروج از برجام با امضای ترامپ، مخالفت های جدی در داخل آمریکا و نیز مخالفت متحدان سنتی آمریکا و متحدان جهانی اش در سطح اروپا را در پی داشته است.  پس از برجام، پایکوبی بدون وقفه جمهوری اسلامی با اتخاذ سیاست های ماجراجویانه و تشنج آفرین منطقه ای و رجز خوانی های تحریک آمیز سرداران سپاه، ایران را به لبه پرتکاه جنگ کشانده است.

فعالان انجمن های عضو اتحادیه سراسری در دوره برپائی بیست و سومین کنگره، نگران سر نوشت مردمان ایرانند. دراین دوره بحران اقتصادی عمیق تر و آسیب های ناشی از تحریم ها بر شرایط زندگی مردم به مراتب سهمگین تر از گذشته جلوه می نماید.

سران جمهوری اسلامی تلاش می کنند مصائب بی شمار مردم و بویژه توده عظیم رنج و کار جامعه را به تحریم های اقتصادی آمریکا نسبت دهند. اما این جمهوری اسلامی است که عموم مردم ایران را چهار دهه  در جهنمی به نام ایران اسلامی به گروگان گرفته است.

جمهوری اسلامی با نقض آشکار حقوق بشر در ایران ، دستگیری و به زندان کشاندن مخالفان خویش ، زمینه ساز  زنجیره ای از فساد تورم و گرانی قیمت  کالاهای روزمره، گرسنگی و فلاکت را به جامعه ایران تحمیل می نماید. از این رو مردم ایران با طرح شعار( دشمن ما همین جاست )  نشان داده اند که اولین و اساسی ترین گام برای برقراری آزادی ، دموکراسی و برابری ، مخالفت آنان با موجودیت همین نظلم است. مقاومت موجود در درون جامعه نشان می دهد که رژیم توان حل مقطعی بحران های اجتماعی خود آفریده را ندارد. تنها از این روست که به سرکوب گسترده روی می آورد.

در مقطع تدارک بیست و سومین کنگره اتحادیه سراسری و برپائی اول ماه مای ، روز جهانی کارگر و دوازده اردیبهشت روز معلم درایران ، در جای جای کشور ده ها فعال کارگری و معلم را دستگیر، و به زندان کشانده اند. اما علیرغم ادامه سرکوب بیرحمانه و زندانی کردن فعالانی مانند اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی، عبدالرضا قنبری، نسرین ستوده، نرگس محمدی، آتنا دائمی، محمد نجفی، فرهاد میثمی، حسن سعیدی، و جعفر عظیم زاده، فعالان نشریه گام، اکرم نصیریان و فعالان محیط زیستی و یاری رسانان کمیته همیاری در جنوب و فعالان صنفی و مدنی دیگر همچنان در زندانند.

اتحادیه سراسری ایرانیان مقیم سوئد، ضمن هشدار به درک شرایط بسیار حساس کنونی، وظیفه خود می داند از عموم مردم و جنبش برابری خواهانه جامعه  بخواهد،  در چهار چوب دفاع از منشور حقوق بشر، از هیچ اقدام نیک خواهانه ای خودداری نورزند. بدون تردید بی توجهی به وضعیت موجود جزسوزاندن فرصت ها و کمک به طولانی تر شدن بی حقی مردم نتیجه دیگری نداشته و نخواهد داشت.

کنگره 23 اتحادیه سراسری

23 اردیبهشت 1398 برابر با 11 می 2019