جامعه سوئدیقوانین در سوئد

جامعه سوئد

سوئد یک دمکراسی است. این بدان معناست که مردم با انتخاب حزبها و افرادی که حق تصمیم گیری دارند، کشور را اداره میکنند. افراد منتخب سیاستمدار نام دارند. آنان در شورای کمون kommunfullmäktige، شورای استان landstingsfullmäktige و پارلمان کشور riksdagen تصمیم گیری میکنند.

چند پایه بنیادی مهم جامعه سوئد

• آزادی انتشارات و آزادی بیان. همه بایستی بتوانند افکار، نظرات و احساسات خود را به صورت شفاهی و کتبی بیان کنند.
  • آزادی انجمنها و تشکیلات. حق تشکیل دادن انجمنها و تشکیلات و یا پیوستن به آنها یک حق بنیادی در یک دمکراسی است.
  • آزادی مذهب یا عقیده و باور بدین معناست که فرد میتواند آزادانه مذهب خود را انتخاب کند و چنانچه بخواهد مناسک مذهبی خود را به جا آورد. آزادی مذهب یکی از موارد حقوق بشر است.
  • امنیت قضائی بدین معناست که همه انسانها بایستی در برابر قانون یکسان باشند. تا هنگامی که یک فرد در یک دادگاه محکوم نشده باشد، بایستی وی بیگناه تلقی شود.

سوئد از طریق دولت، شوراهای استان و کمونها اداره میشود

ادارهها و شرکتهای دولتی

پارلمان، هیئت دولت و دبیرخانه هیئت دولت، ادارهها و ادارههای کل دولتی برای دستگاه دولت کار میکنند اما در سراسر کشور وجود دارند. نمونه چنین ادارههای دولتی، اداره کل بهداری و خدمات اجتماعی Socialstyrelsen، صندوق بیمه Försäkringskassan و استانداریها länsstyrelsen است.

استان

سوئد به ۲۱ منطقه جغرافیایی به نام استان تقسیم شده است. استان یک منطقه بزرگ متشکل از چندین کمون است. شورای تصمیم‌گیرنده‌ی ‏اداره‌ی کل استان هئیت تصمیم گیری استان است و به عنوان یک لینک بین دولت و کمون ها عمل می کند. یک هئیت استان و یک والی (استاندار) در هراستان وجود دارد. هیئت مدیره استان با بسیاری از چیزهای مختلف، مانند حفاظت مدنی، برنامه ریزی شهر، حفاظت از محیط زیست و حفاظت از طبیعت، یکپارچه سازی، حیوانات، شکار و ماهیگیری کار می کند.

شوراهای استان یا شوراهای منطقهای  Landsting/Regioner

شورای استان بخش سیاسی هر استان است. شوراهای استانی توسط مجامع منتخب که‏ شورای تصمیم‌گیرنده‌ی ‏اداره‌ی کل استان نامیده میشود اداره میشود. شورای استان در مورد خدمات بهداشتی، ‏خدمات پزشکی درمانی و ‏ترافیک محلی تصمیم می گیرد. برخی از استان ها همچنین مسئولیت توسعه منطقه دارند بنابراین خود را ناحیه مینامند.

کمونها

کمونها توسط شورای کمون kommunfullmäktige و هیأت مدیره کمون kommunstyrelse اداره میشوند. کمونها از جمله در مورد دبستانها و دبیرستانها، کتابخانهها، خدمات خانگی به نیازمندان hemtjänst، آتش نشانی و نظافت شهر کار میکنند.

منبع
اطلاعات درباره سوئد